City Info

City Info

Alanya er et dejligt feriemål beliggende på Tyrkiens sydkyst. Byen har omkring 150.000 indbyggere om vinteren, mens 500.000 bliver bosat i byen om sommeren. Alanya er et meget elsket ferieområde på den tyrkiske riviera. Dette skyldes de kilometer lange, brede strande, gode hoteller, den spændende og fortryldende atmosfære og et utroligt venligt og gæstfrit folk. 

Alanya er en af Tyrkiets største feriebyer med storslåede strande og et bredt udvalg af restauranter og underholdning, men Alanya er også en tydelig tyrkisk by med orientalsk atmosfære og historiske attraktioner. Om sommeren er tempoet højt i Alanya, når unge mennesker fra hele Europa kommer for at solbade, svømme og nyde barerne og diskotekerne.

Udenfor højsæsonen er tempoet betydeligt mere afslappet. Alanya's gamle bydel ligger på toppen af en mægtig klippe, der skyder ud i havet. Slottet fra 1200-tallet står stadig, men er ikke længere byens centrum. I dag er al aktivitet langs strandene, der strækker sig på begge sider af klippen og er omgivet af grønne bjerge. Alanya centrum er en glædelig labyrint af butikker, barer og restauranter. Hver dag er der et eller andet sted markede i Alanya (se nedenfor), og handel bliver endnu mere hektisk. Handel på Alanya markeder er let, sjovt - og billigt.

Mandag finder markedet sted i Oba, ca. 3 km fra Alanya mod Gazipasa.

Tirsdag finder markedet sted nær Anadolu hospital og fiskemarkedet i Alanya. Derudover foregår det også i Mahmutlar, ca. 8 km fra Alanya mod Gazipasa.

Onsdag finder markedet sted i Kestel ca. 6 km fra Alanya mod Gazipasa og Konakli ca. 10-15 fra Alanya mod Antalya.

Torsdag finder markedet sted i Tosmur, ca. 5 km fra Alanya mod Gazipasa

Fredag finder markedet sted i Centrum af Alanya, i den store parkeringsplads bag Atatürk-gaden i det gamle Bazar-område. Derudover er der et marked i Gazipasa hver fredag.

Lørdag finder markedet sted i Cikcilli, lige bag Kipa og i Mahmutlar Centrum.

Søndag finder markedet sted i Alanya, Hacet-området. Markedet ligger 50-100 meter syd for 35 meter gaden mellem veje Yayla Yolu og Hacet.

Strande:
Cleopatra Beach er cirka 2 km lang med gyldent, groft sand og klart vand i roligt vejr. Vandsport, strandbarer og brusebad er tilgængelige. Det er populært at gå langs promenaden. Den østlige strand strækker sig omkring 22 km langs kysten og har let fintkornet sand. Mange hoteller har private strande her, men de fleste steder kan du leje stole. I modsætning til Cleopatra Beach er den østlige strand sikker for børn, fordi havet er mere roligt. Priserne på udlejning af liggestole og parasoller adskiller sig, og mange steder tilbyder dette gratis, så længe du køber mad og drikkevarer hos dem. Vi råder dig til at spørge. Du kan også finde mindre strande, for eksempel Ulas, 3 km vest for Alanya. På de fleste strande er der strandservice, liggestole og parasoller (mod betaling). Uden for Alanya strande er af forskellig kvalitet. Ingen af strande er især lavvandede, og det bliver hurtigt dybt. Mange af strande har EU's blå flag, hvilket betyder, at strande i henhold til EU-standarden er rene og rene. Der kan være stærke undervandsstrømme, når bølgerne er store. Flagging eksisterer ikke eller er begrænset.